[CAT] EcoTips (III): Þórsmörk

00IMG_0377[CATALÀ] Þórsmörk és un indret situat entre tres glaceres: Tindfjallajökull, Eyjafjallajökull i Mýrdalsjökull. Un paratge excepcional no tan sols per aquest fet, sinó que a més aquí hi creixen més de 170 espècies de plantes. Þórsmörk significa el bosc de Thor, un dels déus de la mitologia escandinava. Aquest és el punt de trobada de molt camins que recorren la zona sur d’Islàndia, fet pel qual és habitual lloc d’acampada i estada d’excursionistes.
Concretament, és el punt de sortida (o d’arribada) de la ruta anomenada Laugavegurinn que va fins a Landmannalaugar, la qual s’acostuma a fer en dos o quatre etapes. També des de Þórsmörk es pot fer la ruta fins a Skógar a través d’un dels camins més espectaculars d’Islàndia. Aquesta ruta passa entre dues glaceres i al costat del famós volcà que va entrar en erupció la primavera del 2010, per la qual cosa es pot observar el recent camp de lava. Aproximadament es triga unes 10 hores en fer aquest camí, amb una distancia que pot variar però que ronda els 25 quilòmetres.
Recorda que has portar roba que abrigui i impermeable així com unes botes adequades si decideixes aventurar-te per aquestes rutes del sud islandès. També és important que portis provisions i aigua per més d’un dia, ja que podria ser útil en cas d’emergència. No oblidis portar una bossa per llençar la brossa evitant així contaminar aquest espai verge. És especialment recomanable dur el mòbil amb bateria i conservar-la ja que en cas de necessita ajuda pot ser clau. Abans de sortir fes un cop d’ull a la previsió meteorològica i segueix els consells de les persones que treballen als refugis de la zona.
Els mapes són útils per tal de perdre’s, però recorda que Islàndia és un país amb una naturalesa salvatge, on la teva seguretat depèn de la teva pròpia responsabilitat i del sentit comú, així que no intentis descobrir nous camins sense coneixements o endinsar-te en trekkings complicats sense el material i la preparació adequada.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s